Home
Contact
News update
 Veterinary Service
Veterinary Practice
Horse breeding farm
Equine Sportsmedicine
Equine Embryo Transfer
Where did we go
Where do we go
Seminars
Press presentations
Veterinary dairy
Phryso magazine
Collumn "de Hoefslag"
Olcha, mother Sape 381
Peden Flying Horses
Compiegne EK 2005
Dubai  WK 2005
Dubai  WK 2005
Bahrain WK 2005
Bahrain  WK 2005
Friesian Stallionshow 06
W.E.G. Aken 2006
Oviedo  EK 2008
Malaysia WK 2008
Kesckemet  WK 2009
Bobolna  WK 2009
Assisie  EK 2009
Lion d´Angers  WK 2009
Abu Dhabi, febr 2010
Barroca d´Alva, mrt 2010   November 6 - 9, 2008,  Tarengganu, Malaysia,
      FEI - World Championship Endurance

Eind november vindt in de kust plaats Tarengganu in Malysie het WK Endurance plaats. Op 20 oktober vertrekken 5 Nederlandse paarden vanaf Amsterdam per vliegtuig non stop naar Malysie. De vlucht duurt ongeveer 11 uur en wordt begeleid door oa Peden Horse transport. De paarden samen met een groom worden ter plaatse in Qurantaine gehouden en mogen alleen onder speciale voorwaarden trainen. Deelnemers uit de gehele wereld zullen deelnemen en zullen daar te gast zijn bij de koning van Malysie. De officials en de overige begeleiders zullen op 29 oktober richting Malysie vertrekken.  Het WK wordt over 160 km verreden en de start is in de namiddag om 17 u gepland. De gehele rit zal vanwege het warme en vochtige klimaat gedurende de nacht verreden worden en de finish zal vroeg in de ochtend plaats vinden.
Gedurende het verblijf van de nederlanders in Malysie zal geprobeerd worden middels deze website elke dag kort verslag te doen van de bevindingen in het verre oosten en ook de toestand bijgehouden worden van alles dat met het WK te maken heeft. Voor meer informatie over de wedstrijd etc zie ook www.malaysia-wec.com

Voor overige actuele verslagen en WK informatie kijk vanaf 22 oktober as op deze website :

.......................
www.horsmans.com..................

De voorlopige deelnemers lijst voor Nederland betreft in willekeurige volgorde: Anita Lamsma, Janet Lam, Donna Oudshoorn, Lisette van Drunen en Yvonne vd Velde.


----------------------------------------------------------

September 2008,  Oviedo,  Spanje,
EK Endurance voor Junioren en Young Riders


Van 26 -28 september 2008 wordt in Oviedo, Spanje het EK Endurance voor Junioren en Young Riders georganiseerd.
Ondergetekende zal samen met de bondscoach de twee Nederlandse deelnemers begeleiden: De twee die voor nederland aan de start zullen verschijnen zijn Yara de Boer uit Enschede en Jarmilla Lakeman uit Vriezeveen. De afstand is 120 km. De wedstrijd wordt verreden op zaterdag. Het parcours schijnt heel heuvelachtig te zijn met veel stenen.

---------------  Wat,  waar  en  wanneer -----------------------------


Eind Augustus 2007 probeert ondergetekende de nationale vierspan wedstrijd in Deurne in goede veterinaire banen te leiden.

Direct hierna vinden  in de laatste week van augustus  in Polen (Warka) de Wereld Kampioeschappen Tweespan voor paarden plaats.
Ondergetekende zal de begeleiding proberen te verzorgen van de nederlandse equipe.

Ook weer direct na deze week in Polen staat een week gepland  in Portugal  (Barocca d´alva), voor de begeleidng van de Nederlandse deelnemers aan het Europees Kampioenschap Endurance ( 160 km)