Home
Contact
News update
 Veterinary Service
Veterinary Practice
Horse breeding farm
Equine Sportsmedicine
Equine Embryo Transfer
Where did we go
Where do we go
Seminars
Press presentations
Veterinary dairy
Phryso magazine
Collumn "de Hoefslag"
Olcha, mother Sape 381
Peden Flying Horses
Compiegne EK 2005
Dubai  WK 2005
Dubai  WK 2005
Bahrain WK 2005
Bahrain  WK 2005
Friesian Stallionshow 06
W.E.G. Aken 2006
Oviedo  EK 2008
Malaysia WK 2008
Kesckemet  WK 2009
Bobolna  WK 2009
Assisie  EK 2009
Lion d´Angers  WK 2009
Abu Dhabi, febr 2010
Barroca d´Alva, mrt 2010

---------------------------------------------------------Ned. Endurance verenigingsblad met veel aandacht voor het WK in BahrainRichting WK in Bahrain in dec 2005
Met twee friezen,

 Olcha en Tetske

door Zuid Limburg

De kranten nadat Gonda FT alweer algemeen
kampioen was geworden
De Hoefslag,  jan.  2005


      

==========================================================

              Op weg naar  .........    Dubai.  ( Jan. 2005 )

 

Het is middernacht en het laatste telefoongesprek net teneinde. Na weken van voorbereiding vertrekken we morgen met drie paarden en hun ruiters richting de Verenigde Arabische Emiraten. 24 Paarden, waaronder ons team, worden rond de klok van 17 uur van Amsterdam naar Dubai gevlogen. Neen, geen hulpgoederen voor Oost Azië, maar deelnemers aan het WK Endurance. Wij hebben hierbij een apart gevoel. Als Nederlands team meenden wij ook een een financiële bijdrage te moeten leveren aan  de slachtoffers van het natuurgeweld in Azië. We hebben zelfs onze chef d´equipe moeten afstaan vanwege werk(identificatie)verplichtingen in die regio.

Maar we proberen de draad weer op te pakken, want we willen optimaal voorbereid aan de start komen in dit – naar verluid - grootste paardenspektakel ooit in de Emiraten gehouden. In totaal 188 paarden, uit veertig landen, zijn ingeschreven voor deze 4* endurance wedstrijd. Op 27 januari wordt de strijd gestreden: 160 km (100 mile) in één dag. Het is de afsluiting van zes weken verplichte quarantaine: drie weken thuis en drie weken ter plaatse. En een gigantische voorbereiding. Vooral de papierwinkel was enorm en inspannend: bagage, voer, training, keuring van de paarden en tot slot een geslaagde perspresentatie.

Maar gelukkig kan het echte werk nu beginnen. Ik ben benieuwd was ons dit keer in Dubai te wachten staat. Ons team bestaat uit ervaren amazones - Joan, Carmen en Jeanet. Maar talloze factoren zijn mede bepalend voor het slagen van onze missie. Toch staat één ding voorop: uitrijden met een gezond paard. Tegen de superprofs uit de Emiraten, Frankrijk en de VS Amerika zijn onze kansen minimaal, al proberen we zo goed mogelijk voor de dag te komen. In het verre Dubai helaas zonder veel steun van Nederlandse supporters. Maar via internet * zullen we u op de hoogte houden van ons wel en wee. Wellicht kan Studio Sport na het verlies van de voetbalrechten de paardensport, waaronder endurance als de snelst groeiende sporttak binnen de FEI, opnieuw ontdekken. Misschien is Mart Smeets wel in voor een tripje naar Dubai voor een gratis paardrijles bij sheikh Mohammed.

Over twee weken weten we meer.

 

* www.deronline.nl of www.cavalor.nl 

Een dagboek  van de WK  Endurance  in Dubai 2005  was en is nog steeds  te lezen  op www.cavalor.com.


Dutch Endurance Magazine

 Dutch Team just at Press presentation
German Newspaper 19.01.2005
just before the World Championship in Dubai.

German local newspaper impressed by the Emirates people
Dutch equine newspaper about the new chef d´équipe and with pictures of the Dubai desert .