Home
Contact
News update
 Veterinary Service
Veterinary Practice
Horse breeding farm
Equine Sportsmedicine
Equine Embryo Transfer
Where did we go
Where do we go
Seminars
Press presentations
Veterinary dairy
Phryso magazine
Collumn "de Hoefslag"
Olcha, mother Sape 381
Peden Flying Horses
Compiegne EK 2005
Dubai  WK 2005
Dubai  WK 2005
Bahrain WK 2005
Bahrain  WK 2005
Friesian Stallionshow 06
W.E.G. Aken 2006
Oviedo  EK 2008
Malaysia WK 2008
Kesckemet  WK 2009
Bobolna  WK 2009
Assisie  EK 2009
Lion d´Angers  WK 2009
Abu Dhabi, febr 2010
Barroca d´Alva, mrt 2010

                                      Neue Adresse:


                     Tierarztpraxis für Pferde und Kleintiere

                                  Drs. B.Th. Horsmans
                             Fachtierarzt für Pferde (NL)

                                     Gut Schaesberg

                           D 52538 Selfkant - Isenbruch.

                                Tel:        02456 - 2622
                                Fax:       02456 - 3997

                          Email:   praxis@horsmans.com
                                                 oder
                                    equinevet@horsmans.com- - - - - Sprechtstunde Kleintiere:

                           Montag, Dienstag, Donnerstag und Freitag

                                          von 17.30 - 18.30 Uhr


- - - - -  Navi-adresse:

                       Ort:               52538 Selfkant,
                       Strasse:       Gut Schaesberg
Renswoude Juni 2012.

Tijdens de Internationale Horse Trails Renswoude, behaalde Real Fresh ET Z met Henrieke Boonzaayer een hele mooie 2e plaats in de CCI **. Met enkel 0,8 strafpunten meer verspeelde Fresh zijn overwinning in deze wedstrijd nadat hij de leiding had na de dressuur en ook na de Cross Country. Tevens behaalde Real Fresh ET Z  met Henrieke Boonzaayer het  Nederlandse  Eventing  Kampioenschap  voor  Young  Riders dit afgelopen weekend.


Een hele knappe prestatie nadat in het begin van dit jaar (2012) ook al de overwinning behaald werd in het Portugese Barocca d Álva, waar de CCI ** verreden werd. Real Fresh ET Z in de cross country in Renswoude en op weg naar het Ned. Kampioenschap !!

-----------------------------------------------------------

!!!!!   Hele interessante informatie over wildlife in de Arabische Emiraten
is te vinden op de volgende website:  mm
www.arabianwildlife.com    

-----------------------------------------------------------
Florack,

Zuid Frankrijk,

12 sept. 2010,

Test Endurance rit  (160 km)

voor het EK van 2011

Groompoint op 1600 m hoogte !!

In september dit jaar (2010) werd in  Florack,  Zuid Frankrijk  een van de mooiste maar ook een van de zwaartste endurance wedstrijden gehouden die er in Europa zijn. Meer dan 180 deelnemers waaronder 100 deelnemers uit Frankrijk, gingen´smorgens om 4 u in het donker van start. Een hele mooie maar zeer zware wedstrijd die dit jaar maar 40 % van de deelnemers aan de finish bracht. Heel mooie en unieke vergezichten konden zowel deelnemers als ook het groompersoneel meemaken. Van onze 6 gestarte Ned deelnemers wisten er twee, te weten, Theo Heldens en Anita Lamsma de finish goed te bereiken hetgeen met recht een super resultaat genoemd mag worden. Vooral voor deze wedstrijd gold, to finish is to win!  De snelheid van de winnaar (Fransman) bedroeg 17 km per uur. De meeste van onze niet gefinishte Ned deelnemers moesten afhaken vanwege een hartslag van hun paard die onvoldoende herstelde. Een hele mooie goed georganiseerde wedstrijd was het en een unieke ervaring die goed past in de aanloop van het EK dat het volgend jaar hier in Florack verreden gaat worden.
Utrecht 16 aug 2010,

Vandaag werden op het Hoofdkantoor van Rabobank Nederland te Utrecht de afficiele Teams gepresenteerd die Nederland gaan vertegenwoordigen op de Wereld Ruiterspelen in Kentucky eind september 2010.
Vooraf aan de presentatie werd voor de talrijke paardensport journalisten een speciale Masterclass georganiseerd waarbij al de deelnemeden disciplines door een specialist werden toegelicht.
Ondergetekende mocht voor de Endurance een kortte uitleg mbt de veterenaire keuringen tijden de endurnace wedstrijden geven. Een kort en duidelijk verhaal dat geen vragen opriep.

In aansluiting werden de sporters voorgesteld en tot slot werd een groepsfoto van het hele team gemaakt.
Een leuke en zinvolle presentatie alles in totaal. Op naar Kentucky

Topspsport Seizoen 2009:

Afgelopen zomer (2009) was ondergetekende samen met het Nederlands Tweespan team te gast in Hongarije (WK tweespan in Kesckemet). Daar heeft in het hol van de leeuw onze nederlander Harrie Verstappen individueel goud en met het Team ook nog eens de gouden medaille behaald. Eeen ongekend succes !!

Korte tijd later was ik alweer in Hongarije, deze keer op het WK Endurance voor Junioren. Op de nationale arabieren stoeterij van Bobolna werd deze wedstrijd gehouden en wist onze Nederlandse deelnemer Jarmilla Lakerman goed te finishen.

Enkele weken later was ondergetekende samen met een Nederlands team aanwezig op het Open EK Endurance voor Senioren in Assisie, Italie. In de provincie Umbria in midden Italie ligt deze schitterende locatie waar oa de Heilige Fransciscus van Assisie thuis is. Een hele mooie heuvelachtige locatie die zeker de moeite waard is om te bezoeken. (Vergelijkbaar met Lourdes in Frankrijk maar dan minder commercieel en goedkoper)  De wedstrijd zelf was op de route na heel goed georganiseerd en kende oa een unieke opening op een van de vele stadsmarkten van Assisie. Een immens groot vuurwerk sloot de opening af onder het bijzijn van de Italiaanse Minister van Cultuur. De wedstrijd zelf was helaas gekenmerkt door een heel moeilijke en zware soms erg gevaarlijke route. Dit resulteerde dat van alle gestarte landen (meer dan 23 in totaal) enkel 3 landen de finish maar haalde. Bijna 80% van alle deelnemers moesten voortijdig de wedstrijd staken.  Het was onbegrijpelijk dat zulk een prachtige wedstrijd gekenmerkt werd door een zo slordige voorbereiding van de route voor de paarden. Achteraf regende het dan ook klachten en protesten en hopenlijk trekt de FEI een flinke lering hieruit.
Helaas waren onze nederlandse deelenemers ook onder uitvallers, maar desondanks was de sfeer heel goed. 

Tot slot vond in Frankrijk, (Lion d´angers) in het laatste weekeinde van september, het WK voor jonge Eventing paarden plaats. Ons eigen paard  ET Fresh ( Roven xx  x Capitol 1) reed een mooie dressuur proef. Helaas hebben we na een blessure in de box tgv vastliggen op de avond voor de cross country hem moeten terugtrekken. Ondanks alles een hele mooie wedstrijd met veel sfeer en een schitterend gebouwd parcours. Een aanrader om een keer te bezoeken.

Seminar in Luxemburg. !!

Am Samstag (13.03.2009) fand in den Räumlichkeiten der Luxemburger Reitsportföderationein sehr interessantes Seminar statt welches von Drs. B.TH. Horsmans DVM abgehalten wurde. Drs. Horsmans ist als Team Vet. mit der holländischen Mannschaft nach Malaysia gefahren und hat seine wunderschönen Filmaufnahmen gezeigt. Angesprochen wurden die Anhänger des Distanzreitspsortes. Ungefähr 15 Reiter dieser Disziplin hatten sich unter der Leitung von Miranda Kayser hier eingefunden. Einige Reiter waren neu dabei und sind wohl mit Begeisterung für diese Sportart nach Hause gefahren.

Ein Thema war die Weltmeisterschaft 2008 aber natürlich ging es nicht nur um dieses Ereignis.  Drs. Horsmans ist der Meinung dass für diese Reiterei ein besseres Marketing von Nutzen wäre. Obwohl diese Disziplin nicht olympisch ist, findet sie immer mehr Anhänger.
Dafür gibt es mehrere Gründe:
-fast jedes Pferd eignet sich für diesen Sport.
-da man nicht an eine bestimmte Rasse oder Ausbildung gebunden ist, sind die Kaufpreise solcher Pferde noch erschwinglich
-Von Vorteil ist auch, dass der Reiter bei der Ausübung dieser Sportart in den Genuss von der Umgebung kommt und nicht an einen Reitplatz.
-Oder eine Reithalle gebunden ist.
-Besondere Erfordernisse an das Gelände gibt es nicht, nur dass die Pferde in dem Gebiet erlaubt sind. Beim 2. Teil des Seminars zeigte Drs. Horsmans den Reitern verschiedene Krankheitsbilder u.a. Lahmheit, Hufbeschlagverletzungen usw.
Er gab nützliche Tipps zur Vermeidung von Überbelastungen des Pferdes. Auch ging er auf verschiedene Trainingsmethoden ein. Grundvoraussetzung ist immer ein gesundes Pferd und ein Reiter in guter körperlicher Verfassung.  
Alles in allem ein sehr interessantes und lehrreiches Seminar, Veranstaltungen dieser Art sollten durchaus öfters stattfinden, wie Vize-Präsidentin der FLSE Vivian Wenger feststellte: " Ich hatte den Eindruck, dass die anwesenden Reiter dieses Seminar durchaus zu schätzen wussten und hoffe, dass auf diese Art der Distanzsport etwas populärer wird. Mich jedenfalls hat dieses Seminar positiv beeindruckt.
Ich beglückwünsche Miranda Kayser für diese Initiative." Infos über Drs. Horsmans gibt es im Internet auf www.horsmans.com
René und Miranda Kayser Keppel
Dorfstrasse 8
54673 Scheitenkorb
Tel.:00496524933571
Email: flyhorse@t-online.de
www.flyinghorse.beNeuer Absatz

                    ---------------------------

Mijn laatste nieuwe column (februari 2009) in het weekblad de Hoefslag is te lezen op de pagina Collumn "de Hoefslag !!!

                -----------------------------------

Op de pagina.  Phryso magazine,  is een uitgebreid artikel te vinden omtrent de vruchtbaarheid van de friese merrie. Dit artikel door ondergetekende geschreven, is verschenen in de maart 2009 uitgave van het maandblad Phryso. In het orginele artikel zijn een aantal zeer interessante foto´s te bijgevoegd.

               ------------------------------------

    World Championship Endurance,
         Terengganu,  Malaysia, 
          6 - 9  november 2008.
 


      
         World Championship Endurance,

Terengganu, 6 - 9 november 2008, Malaysie
.

Op 20 oktober 2008 vetrekken vanaf Amstersdam 5 Nederlandse paarden voor het WK Endurance naar Malaysie. De paarden vliegen nonstop direct naar Tarengganu in het noord oosten van Malaysie. De organisatie is in handen van de Koning van het land. De rit over 160 km, start om 17 u in de namiddag en de finish is ergens in de vroege ochtend erna. Vanweg het vochtige en warme klimaat wordt dus voornamelijk in de nacht gereden.
Vanaf ongeveer 22 oktober as wordt gepoogd op deze website regelmatig actueel verslag te doen van ons Ned. Team in het verre oosten.
Nadere informatie over dit WK kan men ook nog vinden op www.malaysia-wec.com


  --------------- www.horsmans.com --------------------


  

Wereld  Kampioenschap  Vierspannen,
september 2008, Beesd, Nederland.

Tijdens het WK in Beesd was er ook een optreden van het Koninklijk Stal Departement uit Den Haag.


De nieuwe Wereld Kampioen vierspan,  Ijsbrand Chardon met ernaast de Minister van LNV, Mevr G. Verburg.


Schow paarden van de Palm Brouwerij uit Belgie traden ook op tijdens het World Championchip Driving four-in-hand in Beesd.
Begin september 2008 vond in Beesd, Nederland, het Wereld kampioenschap Vierspan plaats.
Ondergetekende was daar als team dierenarts aanwezig en had de zorg over met name het Nederlandse team bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Mark Weusthof. Daarnaast deden voor Nederland nog 6 extra  aanspanningen mee. Het Wereld Kampioenschap was een schitterend evenement dat heel goed georganiseerd was en heel veel publiek trok. Op woensdag vond de veterinaire keuring plaats onder grote publieke belangstelling. Hierbij kreeg ik al tegelijk te maken met  een paard dat voor de ogen van de jury zich blesseerde enwel zodanig dat het de dag erna pas opnieuw voor de keuring kon verschijnen. Hierbij bleek weer eens de hardheid van de men paarden in het algemeen doordat het dier op de donderdag, de dag van de herkeuring draafde als een klok en er niets meer aan de hand was. Behalve de gebruikelijke veterinaire controles die op stal en daarbuiten tijdens het trainen en gedurende de wedstrijden door mij elke dag gedaan werden deden zich gelukkig weinig problemen voor. Al met al kon men spreken van een zeer geslaagd en fantastisch WK dat zich mocht verheugen op een grote publieke belangstelling en een echt promotie feest was voor de Nederlandse paardensport in het algemeen.

    Nieuws  /  News  /  Neu,    Neu erschienen !!!!!!

Zwei sehr schöne Fotobücher von zwei Internationale Championaten.
Diese Fotobücher geben einen tollen Eindruck rund um die Höllandische manschaften und auch im Algemeinen ein Blick hinter den Kulissen. Mehr wie 300 fullcolour foto´s,  professionel geprint und eingebunden.

1.  Weltmeisterschaft  Zweispänner Warka
, Polen, August 2007,
               Hardcover Fotobuch, 72 Seiten,
2.   Europameisterschaft  Endurance, Barroca d´Alva,  Portugal, September 2007. 
Hardcover Fotobuch, 72 Seiten,

Bestellung ist möglich über email  ( equinevet@horsmans.com )  und gegen Kostpreis (full print edition) EUR 70,-  und Versand.

    1. WK Tweespan,  Polen,  2007

In Augustus 2007 was ondergetekende als  NL-Teamdierenarts werkzaam op het Wereld  Kampioenschap  Tweespan  in Warka, Polen. Op dit WK waren 21 landen vertegenwoordigd en behaalde Nederland oa een bronzen medaille in de landenwedstrijd. Tijdens dit WK zijn door ondergetekende foto´s gemaakt en in een professioneel boek bijeen gebracht. Dit 72 pagina´s tellende hardcoverboek is in beperkte oplage gemaakt en geeft een indruk van het Nederlandse team tijdens dit WK.
Voor geinteresseerden is een exemplaar te bestellen via email, equinevet@horsmans.com en tegen kostprijs (full print edition) EUR 70,-  en verzendkosten.

      2.  EK Endurance, Portugal,  2007

Tevens was ik, begin September 2007 ook als  NL-Team dierenarts actief tijdens het  Europees  Kampioenschap  Endurance  in Barroca d´Alva in Portugal. Ook hiervan is een fotoreportage gemaakt en is een boek in beperkte oplage beschikbaar. Ook dit boek telt 72 pagina´s en geeft een mooie indruk van de wedstrijd en het Nederlands team aldaar.
Bestelling van dit boek is mogelijk tegen kostprijs (full print edition) EUR 70,-  en verzendkosten. Bij interesse gaarne contact via  equinevet@horsmans.com.

  Available now, ............


Two full-colour fotobooks from two International Championships in 2007.

1.  World Championship Pair Driving, Warka , Poland in August 2007.

2.  Open European, Endurance Championship,
Qatar Challange, Barroca d´Alva,  Portugal in September 2007.

More than  300 pictures around the Dutch teams competing at these events. It also gives an impression behind the scene of these events. Each hardcover-book is professional printed and vailable  at costprice euro 70,- excl. postage.
For more information and ordering,
plaese send an email to:  
equinevet@horsmans.com

  
Open European Championship  Endurance, Qatar Challenge,  Portugal, 2007

More than 300 fullcolour (printed)  foto´s around the Dutch team.